Sunday, February 28, 2010

Night with friends


Eilen saimme pitkästä aikaa taas kavereita kylään. Kävimme päivällä ostoksilla Hakaniemen kauppahallissa, joka oli todella positiivinen yllätys. Olin yllättynyt hallin ihanasta tunnelmasta ja todella hyvästä tarjonnasta. Mukaan lähti gruyere-juustoa, mätiä ja kylmäsavulohta. Gruyere pääsi piirakkaan, jonka ohjeen otin taas kerran Äijäruokaa-blogista. Blogin pitäjä kun näyttää olevan ammattilainen Quiche-piirakoiden teossa. Tällä kertaa valitsin piirakaksi Quiche Savoyarden
Hakaniemen hallin tunnelmassa on jotain ihanan aitoa. Esimerkiksi kalatuotteet ostimme kauppiailta, jotka olivat ammattikalastajia - pitkätukkaisia, kalanhajuisia resupettereitä, jotka rennosti nojailivat tiskiin. On siinä ihan eri fiilis kuin tehdä ostoksia marketissa... Keskustan kukkakauppiaat menettivät nyt yhden asiakkaan Hakaniemen torikauppiaille. Ostin kuvassa näkyviä papukaijatulppaaneja 20 kappaletta 6 eurolla! Sama määrä olisi maksanut keskustassa parikympiä, sillä ne ovat perustulppaaneja arvokkaampia. Kannattaa suunnata lauantaisin kolmen aikoihin torille kun myyjät ovat lähdössä ja antavat kukkansa vielä edullisemmin kuin yleensä.

Yllättävän paljon mahtuu tavaraa meidä pikkuruiselle pöydälle. Pääroolissa tällä kertaa olivat olutblinit, joihin löytyy ohje täältä.

Blinien seuraksi sopii kuohuviini, jota meillä juotiin tyylikkäästi muovimukeista. Taustalla näkyvä Cava oli tosi hyvää vaikka en yleensä mikään kuohuviinin ystävä olekaan. Vihdoin ja viimein sain tämä ilta mielessäni virtaa viedä eteenpäin tyynyprojektiani.


Tyynyn reunaan ompelin vaaleanpunaisen terenauhan ja taakse pari nappia, jotta päällisen voi myös pestä. Ompeleminen on kyllä palkitsevaa kunhan jaksaa kaivaa koneen esille. Ja viimeiseksi vielä kuva illan keskipisteestä, Kyösti Kuuraparrasta. Kyöstillä on ikuinen kuuraparta, koska leuan alla on söpö valkoinen laikku.

Sunday, February 21, 2010

Pink, yellow and green


Tuskin kenellekään on jäänyt epäselväksi, että rakastan pastelleja. Värimaailmani koostuu lähinnä sekoituksesta vihreää, pinkkiä ja keltaista. Haaveilen omasta putiikista, jossa myytäisiin vanhojen tavaroiden rinnalla ihanan värikkäitä tekstiilejä, astioita, sisustustavaroita ja asusteita. Uskoisin, että tästä maasta löytyy muitakin värejä rakastavia, jotka eivät suhtaudu sisustamiseen liian vakavasti vaan haluavat hieman hullutella. Itse huomaan usein valitsevani turhankin varmoja vaihtoehtoja sen sijaan, että kuuntelisin rohkeammin sisintäni. Koti merkitsee minulle paikkaa, joka kuvastaa sielunelämääni ja sehän on melkoinen sekasoppa.

Monday, February 15, 2010

Home sweet home

Se ei suinkaan ole ihan samantekevää mistä mukista aamukahvini juon. Betty Boop -mukini rinnalla tämä on ehdoton suosikki. Alunperin näin tämän Posy-blogissa ja Köpiksen reissulla samaan mukiin törmätessäni otin sen välittömästi mukaani. Se vaan on niin minun näköiseni...

Viime aikoina sisustukseemme ovat kuuluneet sanomalehdet ja pehmolelut lattialla. Keskeneräiset projektit ovat sohvalla muistuttamassa olemassa olostaan ja odottavat päivää, jolloin Kyösti kestää katsella lankoja ja kangaspaloja ilman sietämätöntä tarvetta hyökätä niiden kimppuun.  

Sunday, February 14, 2010

Wintery walk

Sunday, February 7, 2010

Decorating the bedroom/kitchen

 
Asunnossamme on kaksi isoa huonetta, mutta ei erikseen makuuhuonetta. Jouduimme siis valitsemaan kumpaan huoneeseen laitamme sängyn. Vastoin yleistä mielipidettä päätimme laittaa sen keittiöön. Olohuone on paikka, jossa kuitenkin vietämme suurimman osan ajastamme ja sänky olisi muuttanut huoneen luonteen kokonaan. Meillä tämä ratkaisu on toiminut hyvin vaikka se ihmetystä herättääkin. Verhot vielä puuttuvat ikkunasta. En ole osannut päättää minkälaiset ja minkä väriset laittaisin.
Viime viikon lauantaina kävin tutustumassa Ainin suosittelemalla Valtteri-kirppiksellä Vallilan makasiineilla. Sieltä tarttui mukaani tämä ristipistotaulu täydentämään kokoelmaani.

 
Olen yrittänyt tehdä eroa sängyn ja keittiön välille verholla. Se vain saisi olla hieman leveämpi. Tämä huone on selvästikin vielä työn alla ja katsotaan mitä vielä keksin. Niin ja taulut saisivat varmaan olla samalla tasolla...

 

Saturday, February 6, 2010

Chicken salad with halloumi


Tämän salaatin kehittelin päästäni yhtenä iltana ja se osoittautui menestykseksi. Sen juju piilee varmaankin kastikkeessa, joka on sweet chiliä ja kanan marinadissa, jonka teen aina itse.

maustamattomia kanafileitä
paria eri salaattilajiketta
paprikaa
säilykemandariinia
halloumia
sweet chili -kastiketta (itse tykkään eniten Spice Up! -merkkisestä)
marinadi:
noin 0,5-1 dl oliiviöljyä
1 limen mehu (sitruunakin käy)
n. ruokalusikallinen Dijon-sinappia
pippuria
loraus soijaa
1 tl suolaa
loraus hunajaa
tabascoa

Parasta tulee jos annat kanan marinoitua jääkaapissa yön yli. Valkosipulikin sopii tähän marinadiin ja lisäksi voi myös lorauttaa viinietikkaa joukkoon. Halloumi laitetaan salaattiin siis kuivalla pannulla paistettuna. Kanafileet leikkasin pitkittäin noin kolmeen osaan ennen marinoimista pakastepussissa. Kanat kannattaa paistaa melko kuumalla pannulla voi-öljyseoksessa. Lopuksi sweet chiliä päälle ja patonkia seuraksi. Kasvissyöjille salaatti maistuu varmasti ilman kanaakin.

Roses from Cath

 
Viime sunnuntaina laitoin tilauksen menemään rakastamalleni Cath Kidstonille ja jo keskiviikkona paketti tuli kotiovelle. Kuljetusmaksut eivät ole halvimmasta päästä, mutta palvelu on hyvä koska lähetti tuo tavarat tosiaan kotiovelle asti. Kyöstille tilattiin ruusupeti ja suunnittelemani laukun sijaan tilasin itselleni kangasta uusiin sohvatyynyihin. Tästä kankaasta pitäisi siis ommella pari tyynynpäällistä kunhan Kyösti antaisi hetken rauhaa.. Taustalla näkyy myös verhot, jotka päätin laittaa pitsiverhojen päälle siten, että pitsi vähän pilkottaa reunasta.

 
Kyösti tajusi heti, että tämä on hänen petinsä ja on jopa yöt suostunut nukkumaan kiltisti ruusujen keskellä meidän sängyn sijaan. Välillä pitää kuitenkin saada vähän läheisyyttä...