Monday, February 27, 2012

Ikeat uusiksi


Tässä on mielestäni aika loistava idea. Ruotsalainen firma Bemz valmistaa Ikean huonekaluihin päällisiä ja vaihtoehtoja riittää. Valinnan vaikeushan tässä tietenkin tulee, mutta onneksi ilmaisia näytepaloja saa tilata. Mieleni on tehnyt tilata turkoosi päällinen meidän Jennylund- nojatuoliin, mutta toistaiseksi on vielä jäänyt tilaamatta. Hintaa näille tulee kuitenkin Ikean päällisiä reippaasti enemmän.

Sunday, February 26, 2012

Neiti Keväinen

Neiti Keväinen taas uusissa vetimissä. Neuletakki name it, body Cath Kidston ja housut Kappahl. Niin on sävy sävyyn sisustuksen kanssa, että!

Pari projektia

Nyt kun Fridan kanssa alkaa olla vähän helpompaa, ehtii päivisin tehdä muutakin kuin hyssytellä ja vaihtaa vaippaa. Niinpä heti kun mahdollista aloitin pari käsityöprojektia pitkästä aikaa. Tästä on tulossa peitto isoäidinneliöistä. Niitä on tosi helppo tehdä ja ohje löytyy esimerkiksi Novitan sivuilta. Mitä isompia neliöitä tekee, sitä nopeammin ja helpommin työ etenee. Joskus aiemmin tein samantyyppistä peittoa paljon pienemmistä neliöistä ja se oli kyllä työläs projekti. Työssä on käytetty pääasiassa 7 veljestä -lankoja. 
Toinen projekti on tämä kaulahuivi, josta pitäisi valmiina tulla tämän näköinen.
Ja ohje löytyy täältä. Mansikkapeitto, joka näkyy kuvissa on tehty ison mahan kanssa viimeisillään raskaana. Olihan se hankalaa kontata lattialla ja yrittää asetella kankaita päällekäin. Onneksi sisko oli apuna. Kangas on yllättäen Kidstonilta ja vuorikankaana on fleeceä. Kaksi kangasta vain päällekäin ja tikkaukset muutaman sentin välein suorilla ompeleilla. Lopuksi vinonauhaa reunoihin ja se on siinä. Vaikeinta on saada kankaat pysymään päällekkäin oikein. Ainoa huono puoli näissä projekteissa on se, että olkkari näyttää aina tältä...

Friday, February 17, 2012

Tuoliprojekti

Kuva Cath Kidston
Kuva Selina Lake
Olen jo pitkään suunnitellut uusien tuolien hankkimista keittiöön. Eilisellä Ikea-reissulla sain vihdoin ostettua haluamani tuolit, käsittelemättömät Ivar-mäntytuolit, jotka on tarkoitus kaikki maalata eri väreillä. Ongelma on vain se etten osaa päättää värejä! Maalatakko kirkkailla väreillä vai haaleilla pastelleilla? Kiiltävällä vai vähemmän kiiltävällä maalilla? Kamalan vaikea päättää...

Thursday, February 16, 2012

Ystävänpäivän shoppailua

Ystävänpäivän kunniaksi lähdettiin kaffittelemaan ja shoppailemaan koko perheen voimin. Niinhän siinä kävi, että suurin osa saalista oli Fridan vetimiä, joita on niin mukava ostella. Erityisesti tykkäsin sinisestä neuletakista, joka löytyi HM:ltä. Turkoosi takki on peräti kokoa 80, mutta menee jo nyt kun hihoja kääräisee. Lähinnä suunnittelin sitä viileiden kesäiltojen lämmikkeeksi. Takki ja housut löytyivät Stokkalta ja samoin myös harmaa hame. Kukkabody ja housut Kappahlista. Meidän neitonen on niin pitkulainen jo parin kuukauden iässä, että koko 68 alkaa olla jo melko passeli, paitsi housuissa menee pienemmät. Niin se kasvaa hirveää vauhtia.. ja kohta kävelee, puhuu ja sitte jo tuo poikia näytille. Apua! Ystävänpäivän kunniaksi piti tietysti saada lempileivokseni, bebe. Nams!
Ja niin nätisti neitonen iskän sylissä ostoksilla name itin villahaalarissa..

Friday, February 10, 2012

Tavallinen aamu

Nykyään päivät alkavat meillä seurustelulla pikkuneidin kanssa. Aamut ovat aina parasta aikaa, kun pitkien unien jälkeen ei ole kärtyilystä tietoakaan, toisin kuin iltaisin. Viime yönä testattiin ekaa kertaa ihanaa Kidstonin yökkäriä, joita sain ystäviltäni lahjaksi peräti kaksi kappaletta, kylläkin vähän eri kuoseilla. Selvästi tuntevat makuni. Nyt on ollut niin kylmiä öitä, että pelkkä yökkäri ei riitä vaan alle on aina puettava jotain, vaikka meillä lisäpatteri sängyn vieressä lämmittääkin. Heti kun yläkerrasta alas siirrytään on laitettava tulet takkaan, koska lämpötila tipahtaa aika reippaasti yön aikana. Tällaista se on asuminen vanhassa talossa, mutta onhan siinä oma viehätyksensä juoda aamukahvia takkatulen ääressä. Kahvit on aina juotava näistä Kidstonin kupeista, muuten ei maistu samalta. Olen tapojeni orja. Fridakin puetaan aamupäiväksi paksuihin kamppeisiin ennen kuin lämmöt taas nousevat. Kyösti antaa aamusuukon siskolleen.

Monday, February 6, 2012

Mussukat

Mamman läkkipokki on nyt kaksi kuukautta vanha ja niin iso tyttö jo. Kovasti jo seurustellaan ja varsinkin aamuisin on niin hauskaa naureskella äitin ilmeille ja jutuille. Niinhän siinä on käynyt, että Frida on suurimman osan huomiosta vienyt ja Kyösti-veli on jäänyt kakkoseksi. Varsinkin kun vieraita on kylässä niin ottaa kovasti luonnon päälle. Vähän pitää aina kuitenkin yrittää ja laittaa kaikki näyttelijän lahjat kehiin niin kuin tässä. Suuri eleinen lösähdys lattialle niin että varmasti kaikki huomaavat että minäkin oon täällä!

Sunday, February 5, 2012

Fridan juhlat

Fridan nimiäisiä juhlittiin rennolla tyylillä kahvitellen lähisukulaisten ja ystävien kanssa. Edellisenä päivänä iskä pääsi (joutui) lapsenlikaksi ja minä siskoni kanssa ahersin koko päivän köökin puolella. Täytekakusta emme voi kunniaa ottaa, sen teki Pia Kakkuhelmestä. Aivan ihanan näköinen ja makuinen.Täytteiksi valitsimme mansikka- ja valkosuklaamoussen. Siskoni teki tosi hienon voileipäkakun, johon löytyi ohje Kinuskikissa-blogista. Lisäksi tarjolla oli lusikkaleipiä, juustosarvia, pororullia ja sitruunakakkua. Kaikki meni kaikin puolin mukavasti ja ihanat oli juhlat!