Monday, October 8, 2012

Lounasta thaimaalaisittain

En tiedä onko tämä nyt thaimaalaista vai intialaista vai mitä mutta jotain itämaisvivahteista kuitenkin. Mausteinen, ei kauhean tulinen kanapapusörsseli, joku voisi curryksikin sanoa. Hieman muunneltu Nigella Lawsonin ohjeesta Curry in a Hurry.

n. 500 g kanafileitä
pieni purkki valkoisia säilykepapuja
vihreitä pakastepapuja (pitkiä sellaisia paloina)
pakasteherneitä
500 ml kookosmaitoa
kanafondikuutio
3-4 rkl vihreää currytahnaa
sipuli
kalakastiketta
öljyä paistamiseen

Itse en tykkää käyttää valmiita filesuikaleita, joten ostan filepihvejä ja leikkaan ne suikaleiksi, vasten syitä tietenkin jotta ei tule sitkeää. Paistoin sipulisilpun öljyssä, lisäsin currytahnan ja hetken päästä kanan. En paistanut tässä vaiheessa kanaa ihan kypsäksi vaan lisäsin loput ainekset ja samalla kun ne porisivat niin kanakin kypsyi kunnolla. Ei kannata keitellä kovin kauan jottei tule ylikypsää, sitkeää kanaa. Maistuu riisin kera.


No comments:

Post a Comment