Tuesday, July 6, 2010

Summer food

Tätä herkkua tulee tehtyä joka kesä kun tuoreet mansikat ilmestyvät kauppoihin. Jokaisella taitaa olla oma versionsa mansikkarahkasta, mutta itse olen tykästynyt Flora vanillan ja rahkan yhdistelmään. Pari purkkia rahkaa, yksi Flora vanilla vispattuna, makeutusjauhetta ja aitoa vaniljasokeria. Sekä tietysti tuoreita mansikoita tai muita marjoja.
Vapaapäivänä sain taas aikaa ja energiaa kokkailulle. Keitin kermaisen kalakeiton ja leivoin leipää kyytipojaksi. Mieheni pääsi töistä puolen yön aikaan ja sillä välin katoin meille ulos myöhäisen päivällisen.. Hellepäivien illoissa on jotain todella tunnelmallista. Täällä etelässä  kesäyöt ovat ihanan lämpimiä ja hämyisiä.
Huomatkaa suloinen Ricen patalappu, jonka ostin Oulussa käydessäni ihanasta Coloresta.
Kalasopan ohje löytyi kirjasta I skärgårdens skafferi.
Omasta keitoksestani en saanut hämärässä kuvaa otettua, joten tässä kuva kirjasta.
Ja vielä resepti.. Itse lisäsin reilusti enemmän hummerilientä ja muita mausteita.
  
Jälkkäriksi leivoin vielä Leila Lindholmin tortta della nonnan. 

No comments:

Post a Comment