Monday, July 25, 2011

Pihan antimia

Karviaismarjapiiras

Pohja:
115 g kylmää voita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl sokeria
1 suuri munan keltuainen
tilkka kylmää vettä

Täyte:
karviaismarjoja
3 dl kuohukermaa
0,5 dl sokeria
3 suurta munan keltuaista
1 muna
1-2 tl vaniljasokeria

Kuutioi voi ja siivilöi joukkoon jauhot. Nypi nopeasti sekaisin ja lisää sokeri. Sekoita joukkoon keltuainen ja sen verran vettä, että saat loputkin ainekset taikinaan mukaan. Jos voi ehtii pehmetä liikaa, laita taikina hetkeksi pakastimeen jähmettymään, jotta se on helpompi kaulita. Kaulitse taikina ohueksi ja nosta voideltuun piirasvuokaan. Voit myös painella taikinan suoraan vuokaan, mutta pohjasta ei välttämättä tule niin ohut. Laita taikina pakkaseen noin vartiksi ennen paistamista 200 asteessa, 10 min peitettynä foliolla ja herneillä ja 5 min ilman foliota. Muista painella reikiä pohjaan ennen paistamista!

Laske uunin lämpötila 150-170 asteeseen. Sekoita kerma, munat ja sokeri ja kaada pohjan päälle. Ripottele marjat täytteeseen. Paista uunissa noin 45-60 min. Jos pinta tummuu, peitä foliolla.

Resepti on muunneltu versio Country Living -lehden heinäkuun numeron ohjeesta. Reseptillä voisi hyötykäyttää myös pihan punaherukoita. 
Kohta on edessä lempikuukauteni elokuu ja piha vain jatkaa rehevöitymistään. Suuret daaliat ruukuissaan ovat tehneet nuppuja ja odottelen niiden avautumista. Humala ja kelloköynnös ovat vallaneet kaariportin.
 Rohtosalkoruusu kukkikin jo tänä vuonna ja harmaamalvikki on myös puhjennut kukkaan. Pää pulppuaa jo ideoita ensi kesää varten! 

No comments:

Post a Comment