Saturday, June 12, 2010

Daydreaming

Täällä taas todella pitkän tauon jälkeen.. Tästä postauksesta taitaakin tulla vuodatus viime aikojen harmittavista takaiskuista. Kuten ehkä olette tietoisia, suurimpana haaveenani on aina ollut omistaa vanha talo, jota ei ole pilattu turhilla remonteilla. Olemme lähiaikoina kierrelleet asuntonäyttöjä ja löysimmekin yhden ihanan kohteen johon ihastuimme. Harmiksemme talon perustukset kuitenkin olivat sen verran pahasti vaurioituneet, että päätimme perääntyä tarjouksesta. 

Kaikista vaikeinta tässä kaikessa on kuitenkin ollut ulkopuolisten ihmisten asenne unelmaani. Viime aikoina olen ollut ihan rättiväsynyt jatkuvan kädenväännön jäljiltä. Kuten varmasti arvaatte, läheiseni ovat sitä mieltä että on hullua ostaa vanha talo ja rivaripätkä olisi ainoa oikea ratkaisu. Olen itsekin huomannut alkaneeni pyörtää päätäni ja katsella "järkiratkaisuja".  Nyt olen kuitenkin tajunnut olleeni uskomattoman allapäin sen vuoksi, että olen luopumassa uskosta omaan sisimpääni. On niin vaikea saada ulkopuoliset ymmärtämään mitä asioita kodissa arvostan: tunnelmaa, ränsistyneitä yksityiskohtia, nostalgiaa. "Aikuisten" mielestähän tämä on lapsellista haihattelua ja ennen kaikkea vastuutonta. Tietystihän vanhoissa taloissa on riskejä, mutta minä olisin valmis ottamaan ne jotta saisin elää itseni näköistä elämää. Koti kun ei ole minulle vain toimivia rakenteita ja valmiiksi tehtyjä putkiremontteja. 

Niin kuin rakas ystäväni ihanasti kirjoitti Juha Perttulan sanoja lainaten: "Ehkä on parempi, että aikuinen saa kuvitella mitä haluaa, koska hän kuitenkin sisimmässään tietää, että uskoo välillä menninkäisiin."

4 comments:

 1. Tämän kyllä varmasti tiedätkin, mutta minä oon ehottomasti vanhan kannalla. Yllätyksiä tulee ja ei ole se edullisin ratkaisu, mutta kyllä vanhassa on se oma kotoisa ihana tunnelmansa! Ja jos vaan yhtään jaksaa ite rempata.. Toinen vaihtoehtohan ois sitte rakentaa uusi, joka ois vanhalla tyylillä tehty. En sitte tiiä, saako siihen sitä samaa tunnelmaa aikaseksi. Ei varmaankaan.
  Mutta se on sun elämä, älä kuuntele muiden mielipiteitä liiaksi!

  ReplyDelete
 2. Ehottomasti ei saa kuunnella niitä muita jos oikeesti jotaki haluaa! Siis onhan se hyvä jos saa asiantuntevaa apua ja mielipiteitä, mutta entä sitte jos sielä rivarisa haluais vaikka vähä kuunnella musiikkia isommalla tai vaikka leipua yöllä. Aina pitäs ajatella naapureitaki, vaikka kuinka sanottaiski että täällä on hyvät ääniristeet ym. Ja pystyykö rivarissa olemaan omalla pihalla sillain ku haluaa, entä tarviiko omakotitalosta muuttaa ennää ikinä pois jos löytyy kerralla Koti?
  Meillä on kans vähä sama ongelma. Mää haluaisin vanhan talon, mutta järkevämpää ois se rivari. Mutta, mutta ja mutta.
  Niin ja se reissu ei onnistunukkaan, jos siis oot lukenu mun viestiä...

  ReplyDelete
 3. Kiitos kannustavista sanoista.. Niitä kyllä nyt tarvitaan :) Oon kyllä sen suostunu itselleni myöntämään, että sen oikean kodin löytymiseen menee ehkä kauemmin kuin eka ajattelin. Parempi kuitenkin odottaa sitä oikeaa.

  Lettu, en saanu sitä sun viestiä siitä ettet olekaan tulossa. Olin just kirjottamassa sulle että "harmittavasti" menee lomat päällekkäin sillä lähetään reissuun tänään. Mennään alkuviikoksi mökille ja loppuviikoksi tullaan Ouluun. Eli alkuviikon oon ihan pimennossa nettimaailmasta :) saatetaan kuitenki loppuviikosta nähdä jos ootte Oulussa! Ja samat sanat Ankulle! :)

  ReplyDelete
 4. Tiedän tunteen. Meilläkin osa tutuista ja läheisistä ei voi ymmärtää miten joku haaveilee vanhoista rotiskoista, mutta onneksi suurin osa kuitenkin ymmärtää. Ne on vaan niitä mielipide-eroja. Jokainen tekee elämästään oman näköisen. Meillä niihin kuuluu vanhat natisevat lankkulattiat, ruutuikkunat ja puuaita = )

  ReplyDelete