Sunday, March 6, 2011

Sunnuntaipuuhia

Valo tekee ihmeitä: jaksaa viikonloppuisin tehdä muutakin kuin surffailla netissä ja katsella telkkaria. Tämä sitruunamarenkipiiras on yksi suosikeistani. Se on tosi helppo tehdä, ainekset eivät maksa kuin pari euroa ja maistuukin vielä ihanan kirpsakan makealta. Ohje löytyy täältä.
Nykyään tuntuu, että ruoka maksaa ihan tähtitieteellisen paljon ja rahalle löytyis muutakin käyttöä (tuleva pihaprojekti & puuttuvat huonekalut). En todellakaan kuulu niihin ihmisiin, jotka vertailevat hintoja aktiivisesti, mutta lähiaikoina on tullut mietittyä enemmän mitä sieltä kaupasta ostaa. Tässä vielä toinen tarkan markan ruoka, joka on melko terveellinenkin.
Vihannesgratiini, johon tällä kertaa laitoin kukka- ja parsakaalia. Ensin keitin niitä hetken suolavedessä ja sen jälkeen kuorrutin juustokastikkeella ja juustoraasteella. Juustokastikkeeseen kannattaa laittaa tuplamäärä suolaa, koska vihannekset imevät sitä niin paljon. 
Seuraksi sopisi perunamuusi, mutta nyt iski laiskuus ja laitoin perunat uuniin oliiviöljyn ja mausteiden kanssa.

Tänään aloitin kauan odotetun taimien kasvatusprojektin! Ensimmäisenä multaan pääsivät kelloköynnöksen siemenet, jotka vaativat melko pitkän esikasvatuksen.
Liotin ensin siemeniä reilun tunnin.
Täytin ruukut kylvömullalla ja kastelin mullan läpimäräksi.
Multana tällä kertaa Kekkilän kaktus- ja kylvömultaa. Ajattelin myös kokeilla mullan päälle vermikuliittia, jonka pitäisi auttaa itämisessä. 
Laitoin jokaiseen ruukkuun yhden siemenen ja ruukut minikasvihuoneisiin pois suorasta auringonpaahteesta. Sitten kun tai jos taimet nousevat ne voi laittaa suoraan ikkunan alle. Sitten vaan kärsimättömänä odotellaan, että jotain vihreää näkyisi!

1 comment:

  1. Samaa mieltä ruoan hinnasta! Sen lisäksi että se on kallista,on se myös välillä luvattoman huonolaatuista,varsinkin hedelmä-ja lihaosaston tuotteet. Ja onhan se nyt aika huvittavaa että cocacolaa saa halvemmalla kuin maitoa;) Onneksi sitruunat ovat suht edullisia, alkoi nimittäin tehdä mieli sitruunapiirakkaa:)

    ReplyDelete