Thursday, December 12, 2013

Synttärikahvittelua ja kierrätysasiaa

Hieman totisen oloinen päivänsankari. Neuletakki name it.
Fridakin auttaa paketoimaan omia lahjojaan.
Äidin pikku apulainen pyyhkii pölyjä. 
Sunnuntaina kahviteltiin Fridan 2v-synttäreiden ja pojan nimenannon kunniaksi. Pikkumiehestä tuli Emil Olavi. Tälla kertaa mentiin vähän pienemmän kaavan mukaan enkä ottanut liian suurta palaa haukattavaksi järjestelyiden kanssa. Edellisen päivän vietin silti keittiössä vaikka tarjottavaa teinkin maltillisesti. Kahvin kanssa herkuteltiin puolukkakreemillä täytettyjä lusikkaleipiä ja vadelma-suklaacupcakeseja. Erityisesti nämä suklaakuppikakut maistuivat ainakin minulle.
Viimeksi lupasin kertoa teille kierrätysaiheista asiaa yhteistyökumppaniltani name itiltä. Nyt jokaiseen name it -liikkeeseen on mahdollista viedä käytettyjä tai rikkinäisiä vaatteita ja kenkiä, jotka toimitetaan Sveitsiin kierrätystehtaaseen raakamateriaaliksi tai eteenpäin jaettavaksi. Tuotteita käsitellään 400 eri tavalla, jotta hyöty kierrätyksestä olisi mahdollisimman suuri. Täältä löydät tarkempaa tietoa aiheesta.
Ensi kerralla ostoksille lähdettäessä voit siis pakata mukaan vanhoja vaatteita ja kenkiä ja jättää ne liikkeessä olevaan laatikkoon. Jokaista kierrätyskiloa kohti lahjoitetaan 0,60€ Lastenklinikoiden Kummeille. Tosi hyvä idea mielestäni! Liian usein tulee vain nakattua roskiin vanhat vaatteet tai sitten ne jäävät  varaston nurkkiin pyörimään. Nyt ne päätyvät joko eteenpäin käytettäväksi tai hajotetaan kuiduiksi uusiokäyttöön ja samalla tulee lahjoitettua hyväntekeväisyyteen.

No comments:

Post a Comment