Lapin reissusta inspiroituneena kokkasin iltapalaksi riistafondilla maustettuja lihapullia:
400-500 g nauta-sikajauhelihaa
1 sipuli
2 dl kermaa
1 dl korppujauhoja
1 kananmuna
mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
1 tl lihamaustetta
2-3 rkl riista-kanttarellifondia
Sekoita korppujauho kermaan ja anna turvota n. 15 min. Sekoita kanamuna, mausteet ja liha joukkoon. Paista sipuli pehmeäksi ja lisää joukkoon. Paista pullat 200 asteessa keskitasolla n. 20 min. Itse tein kuusi isoa lihapullaa. Lisukkeeksi ehdottomasti puikulaperunoista tehtyä muusia, jossa on reilusti voita. Ruskean kastikkeen tein valmiskastikkeesta, jota myydän jauheena. Lisäsin mausteeksi voita, maustepippuria, mustapippuria ja riistafondia. Puolukkasurvos ja suolakurkut kuuluvat tämän ruoan kaveriksi. Stockmannilla irtona myytävät valkosipulisuolakurkut ovat empiirisen tutkimukseni mukaan parhaita!
No comments:
Post a Comment