Wednesday, November 11, 2009

Copenhagen part 1Kööpenhamina on tunnelmaltaan intiimi ja kotoisa - ei niinkään suurkaupungin oloinen. Ihmiset pukeutuvat rennosti  ja mutustelevat kulkiessaan välipaloja, joita kaupungin lukuisat kojut tarjoavat. Olemme onnistuneet täydellisesti soluttautumaan alkuperäisasukkaiden joukkoon: jokaisessa kaupassa ja ravintolassa meitä tullaan palvelemaan tanskaksi ja me tuijotamme ystävällisesti myyjiä silmät pyöreinä "täh?". Tanskan kieli herättää hieman hilpeyttä etenkin kun se tuo mieliimme Kummeleiden "skigge böy" - sketsit...


 

Tanskassa ulkona syöminen on aika kallista (kuten Suomessakin) ja siksi teimme hieman taustatutkimusta kaupungin ravintolatarjonnasta ennen reissuamme. Ensimmäisenä testasimme netistä löytämämme pienen ranskalaistyylisen La Galette-ravintolan, joka tarjoaa suolaisia ja makeita lättyjä. Itse söimme vain suolaisia juustolla, kinkulla, sienillä ja kanamunalla täytettyjä tattarilättyjä ja ne olivat todella hyviä. Joka puolella kaupunkia on lukuisa nakkikioskeja ja selkeästi suosituin välipala näyttäisi olevan "fransk hotdog" eli ranskalainen hodari. Niitä on kyllä tullut shoppailun lomassa nautittua muutama kappale... tiesimme etukäteen tanskaisten syövän suolaista ja rasvaista ruokaa, mutta ruoan todellinen suolaisuusaste valkeni meille vasta hotellin aamiaisella. Kyllä jäivät munakokkelit ja pekonit näiltä turisteilta lautasille vaikka mitään terveysintoilijoita emme olekaan.

 

Sisustusintoilijalle Köpiksestä löytyisi vaikka kuinka paljon kotiin viemisiä. Ainakin sisustuskirjoista ja -lehdistä päätellen tanskalaiseen tyyliin kuuluu maalata kodin pinnat valkoiseksi, mutta sisustaa muuten värikkäästi. Tästä antoi viitteitä myös paikalliset sisustusliikkeet, jotka olivat kuin karkkeja ihanine väreineen. Tuliaiseksi itselleni ostin juuri tätä tyyliä edustavan sisustuskirjan, josta saan varmasti paljon ideoista tulevan asuntomme sisustamiseen.   


2 comments:

  1. Ihanan näköstä siellä! Entäs ne kahvilat?

    ReplyDelete
  2. Ei olla vielä löydetty tallentamisen arvosia kahviloita. Onhan tässä vielä pari päivää aikaa ja jos sellasia eteen tulee niin laitan heti kuvia!

    ReplyDelete