Monday, March 8, 2010

Summer memories

Ainin istutuspuuhat herättivät muistoja viime kesästä. Silloin asuimme vielä Oulussa "kattohuoneistossamme", jossa oli todella suuri parveke. Siellä oli mukava lämpiminä iltoina viettää iltaa ja nauttia takkatulesta. Nämä kuvat ovat tupareistamme, joita vietettiin vaivaiset 9 kuukautta muuttamisen jälkeen. Tarjolla espanjalaista perunamunakasta, marinoituja oliiveja ja fetajuustoa sekä kaikenlaista muuta mukavaa. Voih, tulis jo kesä!
Pakko laittaa vielä pari kuvaa kukkahullun aikaansaannoksista. Erityisen ylpeä olen tuoksuherneistä, jotka näkyvät kikkarapääni taustalla. Mummotyyli näköjään ulottuu ulkomuotooni asti...

8 comments:

 1. Ah miten iso ja täydellinen parveke! Aivan ihana:)
  Meillä ei ole lasitettua parveketta eli se vähän rajoittaa käyttöaikaa meillä..

  Mites toi tuoksuherne, karvaako nopeasti? Ihanan näköinen, aion kans laittaa tuota meillekin:)

  ReplyDelete
 2. Karvaa kyllä :D Viime vuonna taisin laittaa sen kasvamaan maaliskuussa, mutta jos ei ole lasitettua parveketta niin varmaan huhtikuu ois parempi. Tai maaliskuun loppu. Ostin itse sitä siemensekoitusta, missä on useampaa väriä. Kannattaa tehdä siementen kanssa niin, että laitat ensin johonkin läpinäkyvään astiaan (ei umpinaiseen etteivät homehdu) talouspaperin päälle ja sumutat kosteaksi. Siten näet muutaman päivän päästä mitkä siemenet itävät, koska kaikki eivät niin tee. Niitä siemeniä, jotka eivät idä voi yrittää varovasti viilata kynsiviilalla ja kostuttaa uudestaan. Kuulostaa omituiselta mutta toimii. Ja ennen kuin laitat itämään niin niitä pitää liottaa vedessä noin vuorokausi tai kaksi.

  Tähän tarvii sitten korkean purkin, koska juuret kasvavat pitkiksi alaspäin. Ja kannattaa varautua pitkillä tukikepeillä koska tämä tosiaan kasvaa vauhdilla.

  ReplyDelete
 3. Hahaa, kirjotan muuten aina "karvaa", mistä lie johtuukaan:D

  Kiitti kaikista vinkeistä, täytyy koklata jos mokoma vielä kasvaakin vauhdilla:) Täytyy varmaan alottaa kasvatus sisätiloissa ja siirtää sitten partsille rehottamaan. Ihanaa kun tulloo kesä!! :)

  ReplyDelete
 4. Mahtava parveke, harvoin näkee tuollaisia. Mahtaa olla ikävä sitä?

  Kiitos muuten ylläolevista resepteistä, pääsee testailuun :)

  ReplyDelete
 5. Hei Laura! Olihan tuo parveke ihana.. Onneksi meillä on kuitenkin tässä talossa yhteinen piha ja se tuntuu melkein omalta koska tässä on vain muutama asunto. Pihalle on rakennettu istuskelualue, jossa on tiilistä rakennettu grilli. Odotan innolla kesäisiä grillijuhlia!

  Kukkiakin pääsen istuttamaan pihaan ja olen jo muita varoittanut innokkuudestani :) Keittiön ikkunan alla on sopiva pläntti, johon ajattelin tehdä oman kukkapenkkini.. Odottelen vaan mitä lumen alta paljastuu.

  ReplyDelete
 6. Käyn aina ihastelemassa (myös aikasemmista kuvista) nuita ihania parvekkeen sydäntuoleja... Meillä tarvittais uus pöytäryhmä pihalle, mutta mieleistä ei oo löytyny. Pakko pärjätä järkyttävillä opiskeluaikojen sinisillä muovisilla niin kauan että löytyy.. ;)

  ReplyDelete
 7. Hei Lettu! Ja kiitos! Nuo tuolit olivat viime kesänä kyllä todellinen löytö. Ellokselta, usko pois :) Eivät edes olleet kovin kalliit. Kannattaa varmaan seurata jos sinne tulis taas tänä keväänä jotain vastaavaa.

  ReplyDelete
 8. Hei, kiitti vinkistä! En oo ees ko. kauppaa muistanu, pietäämpä silimät auki josko jotaki vastaavia tulis tänäki vuonna. :)

  ReplyDelete