Friday, October 5, 2012

Joulufiilistelyä


Tänään aamulla herätessä oli kyllä niin pimeää, että tuntui niin kuin keskellä yötä olisi herännyt. Nyt alkaa olla se aika vuodesta kun aamuisin saa vetää villasukat jalkaan ja paksun villatakin päälle. Tällaisina aamuina on parempi keksiä jotain sielunravintoa jottei synkkyys pääse luihin ja ytimiin. Sellaista voi olla esimerkiksi viimeisin Puutarhaperjantain jakso digiboksilta tai joku ihana kirja. Tänään synkkyyden selättämiseksi tarvittiin molemmat. Muistaakseni pari vuotta sitten hankkimani joulukirja on yksi suosikeistani. Nyt lokakuussahan saa jo alkaa fiilistelemään joulua, eikö? 
Kuten ehkä joku saattaa muistaa olohuoneen pöytä oli ennen vaaleanliila. Nyt se on vaihtanut väriään valkoiseksi kuten myös keinutuoli. Olen taas alkanut pitämään enemmän valkoisesta sisustuksesta kun olen huomannut kuinka paljon merkitystä valkoisen sävyllä ja maalin kiiltoasteella on. Se on kyllä taidetta löytää oikea maali kullekin huonekalulle. Keinutuolin sävy on aiemminkin käyttämäni Softice Tikkurilan värikartasta. Se on itseasiassa keltaisten puolelta vaikka näyttääkin näin valkoiselta. Pöydän taas maalasin puolikiiltävällä maalilla sävyllä Jasmiini. Yksi suosikeistani on myös Tikkurilan Kalla, jolla on maalattu kaikki kaiteet ja palkit. Projektilistalla on myös olohuoneen seinien maalaminen samalla sävyllä. Vaihtamalla valkoisen sävyä seinissä voi tunnelmaan tulla suurikin muutos.


Puutarhaperjantaita katsoessani mieleeni tuli tekemättömät pihatyöt. Tällä hetkellä pihallamme vallitsee romanttisen villiintynyt secret garden -meininki, jossa orapihlajat, omenapuut ja juhannusruusut kasvavat somasti yhteen. Ehkä ensi vuonna saamme maistaa uutta ruusuorapihlajaomenalajiketta.
Jouluhommista puheenollen tuli mieleen Cath Kidstonin joulu. Tänä vuonna oli tullut aika hauskoja juttuja kuten esimerkiksi To Do - kirjanen, Christmas organiser ja joulukoristeiden askartelupaketti.

2 comments:

  1. Täällä mennään ihan samoilla fiiliksillä: Joulu jo mielessä, pihalla rehottaa ja Cath Kidstonin joulujuttuihinkin jo tutustuttu. Mulla maalipurkit ja pensselit herättää lähinnä nyt inhon tunteita, kun oon niitten kans niin paljo tuttavuutta tehny tässä lähiaikoina.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Muistan kyllä kun meillä oli kans ennen muuttoa melkoset maalausprojektit aina töiden jälkeen yötä myöten. Huh huh. Ja silti projekteja vielä riittää! Voisin kuvitella että sulla on samat ajatukset että jouluksi olis kaikki saatava valmiiksi :)

      Delete