Friday, November 22, 2013

Sadepäivä


Neulehaalari ja tossut name it.
Nyt on se aika vuodesta kun ulkoilu ei ole houkuttelevin ajanviettomuoto ainakaan synkimpinä sadepäivinä. Muuten tämä pimeä aika ei minua ahdista tai masenna varsinkaan kun ei ole pakko lähteä ulos jos ei huvita. Näin äitiyslomalla on enemmän energiaa, jos ei niinkään aikaa, puuhastella kaikkea mukavaa kotona kuten ommella. Tyynyjä tulee ommeltua tuon tuostakin. Niitä on nopea tehdä ja niillä saa helposti uutta ilmettä eikä tarvitse ostaa mitään kun kankaita on valmiina.
Pikkumies sai uuden lämpimän name itin neulehaalarin ja tossut. Aivan ihanat! Pari päivää sitten otettiin neuvolassa miehestä mitat. Pituutta oli 58 cm  ja painoa n. 5,5 kg. Ikää pojalla on noin kaksi kuukautta. Nyt on alettu käyttää kokoa 62. Tämä haalari kävisi kyllä tytöllekin, jotenkin ihanan ajatonta tyyliä.


Kesällä Lontoon reissulta ostettu Cath Kidstonin ompelurasia on unelmalelu Fridalle. Vähän väliä se löytyy lattialta purettuna. Neulat ja sakset on siis säilytettävä muualla.
Samaan neulesarjaan kuuluu myös vuorellinen lakki, joka menee aluslakin kanssa luultavasti koko talven.
Pipo, takki ja farkut name it.
Me asumme aika lähellä Ikeaa ja siitä on tullut yksi suosikki paikka käydä kahvittelemassa. Olen melkoinen kahvisnobi ja Ikean papukahvi on yllättävän hyvää, toisin kuin mitä suomalaisissa kahviloissa yleensä tarjotaan. Tummapaahtoon tottuneena se maistuu kitkerältä värjätyltä vedeltä. Ikea on vaan siitä vaarallinen kahvittelupaikka, että sieltä tahtoo tarttua aina jotain mukaan. Esimerkiksi uusi tv-taso tässä yhtenä päivänä.
Poika on pärjännyt ulkona vielä ihan mainiosti name itin villahaalarilla, kunhan alla on lämpimästi vaatetta. Villahaalari on vaan niin helppo pukea, etten viitisisi vielä ottaa käyttöön talvihaalaria.

1 comment:

  1. Voi mekin asutaan aika lähellä Ikeaa, mutta enpä oo koskaan tullut ajatelleeksi että sinne voisi pyörähtää ihan vaan kahville. Oon myös melkoinen kahvisnobi ja melkein missä vaan kahvi on ällökitkerää. Voisinkin ehdottaa lapsille että lähdetään Ikeaan "ihan vaan kahville", jos sitä vaivihkaa saisi pyörähdettyä siellä myymälänkin puolella :D Mun tytöt ei oikein Ikeasta vielä välitä, pitää aina taivutella mukaan.

    ReplyDelete