Sunday, February 28, 2010

Night with friends


Eilen saimme pitkästä aikaa taas kavereita kylään. Kävimme päivällä ostoksilla Hakaniemen kauppahallissa, joka oli todella positiivinen yllätys. Olin yllättynyt hallin ihanasta tunnelmasta ja todella hyvästä tarjonnasta. Mukaan lähti gruyere-juustoa, mätiä ja kylmäsavulohta. Gruyere pääsi piirakkaan, jonka ohjeen otin taas kerran Äijäruokaa-blogista. Blogin pitäjä kun näyttää olevan ammattilainen Quiche-piirakoiden teossa. Tällä kertaa valitsin piirakaksi Quiche Savoyarden
Hakaniemen hallin tunnelmassa on jotain ihanan aitoa. Esimerkiksi kalatuotteet ostimme kauppiailta, jotka olivat ammattikalastajia - pitkätukkaisia, kalanhajuisia resupettereitä, jotka rennosti nojailivat tiskiin. On siinä ihan eri fiilis kuin tehdä ostoksia marketissa... Keskustan kukkakauppiaat menettivät nyt yhden asiakkaan Hakaniemen torikauppiaille. Ostin kuvassa näkyviä papukaijatulppaaneja 20 kappaletta 6 eurolla! Sama määrä olisi maksanut keskustassa parikympiä, sillä ne ovat perustulppaaneja arvokkaampia. Kannattaa suunnata lauantaisin kolmen aikoihin torille kun myyjät ovat lähdössä ja antavat kukkansa vielä edullisemmin kuin yleensä.

Yllättävän paljon mahtuu tavaraa meidä pikkuruiselle pöydälle. Pääroolissa tällä kertaa olivat olutblinit, joihin löytyy ohje täältä.

Blinien seuraksi sopii kuohuviini, jota meillä juotiin tyylikkäästi muovimukeista. Taustalla näkyvä Cava oli tosi hyvää vaikka en yleensä mikään kuohuviinin ystävä olekaan. Vihdoin ja viimein sain tämä ilta mielessäni virtaa viedä eteenpäin tyynyprojektiani.


Tyynyn reunaan ompelin vaaleanpunaisen terenauhan ja taakse pari nappia, jotta päällisen voi myös pestä. Ompeleminen on kyllä palkitsevaa kunhan jaksaa kaivaa koneen esille. Ja viimeiseksi vielä kuva illan keskipisteestä, Kyösti Kuuraparrasta. Kyöstillä on ikuinen kuuraparta, koska leuan alla on söpö valkoinen laikku.

4 comments:

 1. Ihania kuvia ja herkkuja... Kyöstikin näyttää siltä, että hällekin ois quiche ja blininpala maistuneet :)

  Yritän uskaltautua esimerkkisi myötä tilaamaan koiranpehkuja Kidstonilta. Ainoa riski asiassa on se, että mukaan tulee melko varmasti - eli 100% varmasti - kaikkea muutakin mukavaa...

  ReplyDelete
 2. Kyöstille oltiin onneksi ostettu Hakaniemestä broilerin sydämiä ja ydinluuta. Suosittelen käymään siellä koiranruokaostoksilla! Kyöstille nuo herkut todellakin maistuivat ja ovat vieläpä terveellisiä ja edullisia.

  Ainoa mikä siinä Kidstonissa tosiaan on vähän harmillista niin ne postituskulut, jotka nousevat mitä enemmän tilaa. Harmi kun Suomesta ei saa kuin muutamia tuotteita. Yks ystävä on onneksi ensi kuussa tulossa Manchesterista Helsinkiin ja lupasi käydä mun puolesta Kidstonilla :)

  ReplyDelete
 3. Kyösti on tosi suloinen!! Minkä rotuinen hän on? Huomasin muuten tuolla Must have -listallasi juuri samanlaisen kellon, jota ihastelin antiikkimessuilla. Nyt vähän harmittaa, etten ostanut sitä...

  ReplyDelete
 4. Hei Jutta! Kyösti on staffordshirenbullterrieri eli staffi. 3 kuukautta vanha eli kasvaa vielä mutta ei kovin suureksi.

  Tuon kellon olen aikoinaan nähnyt Romuritarin sivuilla ja sehän kerkesi mennä. Toivottavasti tulee vastaan samantyyppinen vielä jonain päivänä...

  ReplyDelete