Friday, February 21, 2014

Tämän viikon ilonaiheita

Olohuoneen seinälle ilmestyi hylly. Ostin Ikeasta käsittelemättömiä koivuhyllyjä ja -kannattimia ja maalasin ne kermanvalkoisella, samalla sävyllä, jota meillä on muutenkin käytetty. Tässä kuvassa hyllystä puuttuu vielä pätkä, mutta se jatkuu keittiön oviaukolle saakka. Yllättäen ylemmässä kuvassa taas pyykkikori lattialla, kuuluu jo olohuoneen kalustukseen.  Voi kun joku kävisi maalaamassa nuo seinätkin kermanvalkoiseksi, aivan liian harmaalta näyttää.
Viikko on mennyt virkkausmaniassa. Olen tehnyt uutta peittoa yhdestä suuresta isoäidinneliöstä. Muutaman päivän raivovirkkauksella saa jo jonkun kokoisen neliön tehtyä. Tämä on ehkä nopein tapa tehdä peitto virkkaamalla ja samalla saa kaikki jämälangat käytettyä. Olen myös opetellut virkkaamaan kukkia, mutta enemmän ne vielä näyttävät hiusdonitseilta. Haaveilen virkatusta kukkakimpusta pienessä lasimaljakossa. Niin tätimäistä. Ihanaa.
Haaveissa on myös uusi kirja, neulomista tällä kertaa.
Tällaisen tyynyn kun jaksaisi kutoa sohvalle. Englantilaista retrotyyliä, niin täydellista ja sopisi ruutupeittooni paremmin kuin hyvin. Kaksi edellistä kuvaa täältä.
Sellaisia värkkäilyjä siis viime päivinä. Kotiäidin elämä ei ole kovin jännittävää, mutta just hyvä niin. Rentouttavaa viikonloppua omien projektienne kanssa!

6 comments:

 1. Kirjastossa äkkivilaisulla huomasin että Arne & Carloksen kesäneulomis/-virkkauskirjassa oli melko kivan näköisiä kukkia, ja tais olla peittokin niistä tehty. Ei sillä ettei niitä virkattujen kukkien ohjeita ois muutenkin satoja... :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti vinkistä! Olis kyllä monta käsityökirjaa mielessä itelläki. Kirjastoon en saa itteäni raahattua, nettikaupasta taidan tilata :) ja vähän sopivampia lankoja tarvis kans!

   Delete
 2. Kiva uusi blogi löytyi täältä.Ihanaa tunnelmaa teillä siellä kotona.Näkymisiin=)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Jaana, mukavaa kun löysit tänne!

   Delete
 3. Täällä myös uusi lukija ihastelee ihastuttavaa blogiasi!:)

  ReplyDelete