Thursday, February 6, 2014

Emilin kuulumisia ja kodinhoitohuoneen kaunistusta

Emilin asu name it
Emil on ihan pian jo puolivuotias! Hui! No tarkalleen 4 ja puoli kuukautta, mutta kyllä sekin tuntuu ihan hurjalta. Vastasyntyneen olemus alkaa vaihtua pieneksi pojaksi. On niin mukava seurata minkälainen mies sieltä kuoriutuu. Ainakin erittäin huumorintajuinen. Ja todella läheisyydenkipeä. Kummatkin lapset ovat meillä vaatineet jatkuvasti syliä ja katsekontaktia. Se on todella raskasta välillä, mutta tämä vaihe on kuitenkin niin nopeasti ohi. 
Se ero Emilissä ja Fridassa vauvana on, että tämä poika on hirveä kuolaamaan. Siis ihan järjetöntä miten kaikki paidat ovat parissa minuutissa ihan likomärkiä. Asiaa on helpottanut kuolaliinat, joihin ukkeli voi kuolansa valuttaa ilman, että paitaa pitää vaihtaa joka toinen minuutti. Liinoja olen hankkinut name itistä. Niissä on parin napin verran säätövaraa, joten mahtuvat melko pitkään vielä jos ongelma ei ota helpottaakseen. Voihan näitä käyttää ihan huivinakin kyllä.
Emilin uusin asu on jo vähän isompien poikien tyyliä. Harmaa paita on sopivan ohut, mutta tarpeeksi lämmin. Alle laitan yleensä bodyn ja tämä päällä on kylmimpinä öinä jopa nukuttu, koska paita on niin mukavan tuntuinen. Kun pakkanen kipuaa kahteenkymppiin, ei vanhassa talossa ihan yksi kerros vaatetta riitä. Vihreät kangashousut ovat Emilillä vähän parempina housuina esimerkiksi shoppailureissuilla. Housuissa on kuminauhavyötärö eli mukavat ovat päällä nekin.
Vihreä kuolaliina name it
Viime viikolla kirjoittelin suunnitelmistani tehdä kellarin kodinhoitohuoneelle pikakaunistuksen. Vessa kai tämä oikeastaan on, mutta kodinhoitohuoneeksi kutsumme, koska täällä lähinnä vain hoidamme perheen pyykkirumban. Niin kuin kuvasta näkyy, huone on melkoisen ankea. Remontti tähän on tehty varmaan 90-luvun alussa upean sinisestä pöntöstä päätellen. Huone on tarkoitus rempata kunnolla keittiöremontin yhteydessä parin vuoden sisällä. Mutta ennen sitä halusin kuitenkin piristää huonetta hyvin pienellä budjetilla. Projekti on vielä kesken, mutta tässä silti vähän kuvia siitä mihin suuntaan ollaan menossa.
Huoneessa ei käytännössä alkuun ollut kuin "retro" pönttö ja pesukone. Pöntön vierestä purimme ison ruman kaapin pois jonkin aikaa sitten.
Ostin yhden rullan pilkkutapettia Cath Kidstonilta ja laitoin sen seinään yhtenä iltana kun mies viihdytti lapsukaisia. Sinkkihyllyt haettiin Ikeasta parilla kympillä yhteensä ja säilytyskoreja edullisesti Jyskin alesta. Tapetin saumasta näkyy seinässä reikä, joka on tehty luultavasti rakenteita tutkittaessa kosteusvaurioiden varalta. Sen päälle pitää vielä ruuvata tapetoitu levyn pala, koska sitä ei ollut nyt järkeä alkaa kunnolla paikkaamaan. Osa katosta on paneelia ja sitä olen maalaamassa valkoiseksi.
Vielä pitäisi kiinnittää hylly pesukoneen yläpuolelle ja hankkia joku nätti pyykkikori. Ja tietysti siivota ja sisustaa vähän lisää. Laitan lisää kuvia kun projekti on valmis!

2 comments:

  1. Ihana kuva Emilistä tuo viimenen..suloinen ISO poika♥
    Kauni tuli kodinhoitohuoneesta!

    ReplyDelete
  2. Kiitos Irmastiina! On kyllä äidinkin silmissä jo iso mies, niin äkkiä kasvaa ettei perässä meinaa pysyä :)

    ReplyDelete