Thursday, March 6, 2014

DIY sängynpääty

Yöhaalarit name it.

Frida ja Emil ovat niin suloisesti alkaneet olla enemmän yhdessä. Frida alkuun vähän vieroksui uutta tulokasta, joka tuli viemään ison osan huomiosta, mutta nyt tuo sopeutumisvaihe on jo takana. Emilkin tykkää siskostaan aivan valtavasti ja aina iso hymy leviää kasvoille kun Frida ilmestyy näköpiiriin. Tässä sisarukset söpöinä samanlaisissa yöhaalareissa touhuamassa ennen nukkumaan menoa. Puuvillaiset yöasut ovat name itiltä ja niitä voi ostaa edullisemmin settinä kaksi kappaletta 15,95€ (norm. 9,95€ kpl).
Viimeisimmät projektit liittyvät myös nukkumiseen. Kovimpien pakkasten aikaan ei ollut mukava nukkua ulkoseinää vasten, kun eristeet eivät enää ole ihan parhaimmassa kunnossa. Meillä oli tapana nostaa tyynyjä seinää vasten estämään kylmän hohkaamista läpi ja siitä sain idean tehdä sängynpäädyn, jossa on pehmusteet ja kangasverhoilu.
Projektia varten tilasin kaksi metriä kangasta yllättäen taas Englannista Cath Kidstonilta ja rautakaupasta haettiin edullinen vanerin pala 160x90 cm. Hintaa taisi tulla n. 13 euroa vanerille ja kankaalle reilu 40 euroa. Päädyn taustaan laitoin edullisempaa ruutupuuvillaa, jota minulla sattui olemaan, koska en halunnut ostaa kallista kangasta metritolkulla.
Pehmusteeksi päätyyn käytettiin kahdesta vanhasta petauspatjasta sisukset. Saatiin näin nekin pois pyörimästä varastosta. Vaahtomuovit kiinnitettiin nitojalla vaneriin.
Ompelu-urakka vaati kärsivällisyyttä ja tarkkuutta, sillä halusin päällisestä  irroitettavan pesua varten. Sen saa siis alareunasta auki vetoketjulla. Myös punaisten reunusten ompeleminen lisää työtä. Olen ihan tyytyväinen lopputulokseen, vaikka kyllä tästä pieniä kauneusvirheitä löytyy jos osaa etsiä. Pääty on kiinnitetty seinään kahdella kannattimella, jotka löysin myös rautakaupasta. Niissä on sopivan kokoiset kulmat, joiden varassa pääty lepää ja sänky pitää myös päätyä pystyssä seinää vasten. Nyt ei enää tunnu kylmältä ja onhan tähän mukava myös nojailla telkkaria katsoessa ja virkkaillessa.

6 comments:

 1. Tosi kaunis makuuhuone ja tuo on kiva idea tuo pääty!

  ReplyDelete
 2. Ihana,ihana,ihana!!!!Huoh.....Oikea suloisuuden tyyssija=)
  Suloista on huolenpito sisaruksillakin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Jaana! Onneksi meillä mieskin on jo tottunut tähän söpöstelyyn sisustuksessa :)

   Delete
 3. Hienoin, minkä olen nähnyt, kun laitoin google hauksi "DIY sängyn pääty"! Ja kiitos kangaskauppavinkistä, pitäisi päällystää sohva...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ii! Kidstonin kankaat ovat kyllä kauniita ja nyt siellä taitaa olla vielä alekin meneillään :)

   Delete