Friday, April 4, 2014

Perjantai aamupäivä

Emilin huppariasu name it.
Aurinkoinen perjatai aamupäivä (kirjoitetaanko se perjantai aamupäivä vai perjantaiaamupäivä?!), Frida hoitoon, mies vasta iltavuoroon menossa eli harvinaisen paljon aikaa tehdä rauhassa kotiäidin askareita. Emil lähti ulos isän kanssa uudessa name itin huppariasussaan. Minä sain ylellisesti kokkailla rauhassa ja kuunnella netistä Radio Nostalgiaa. Luitte oikein, Radio Nostalgia. Tähän on tultu. Tietty virstanpylväs on kai elämässä saavutettu kun meillä kuunnellaan aina Radio Nostalgiaa. Tätä ennen se oli Iskelmäradio. Ikäähän ei ole "kuin" muutamia vuosia päälle kolmekymmentä, mutta minä olen ainakin pudonnut uusimpien listahittien kelkasta jo vuosia sitten. Eikä sillä väliä. Taitaahan sisälläni muutenkin asua keski-iän ylittänyt kukkahattuinen englantilaisrouva. Ainakin sisustusmausta päätellen.
Ruoaksi perheelleen tämä rouva taikoi tänään tulista hapanimeläkanaa. Todella nopeaa, helppoa ja edullista niin kuin kaikki kokkailut meillä nykyään hektisestä elämäntahdista johtuen. Idea kastikkeeseen tuli jostain Jamie Oliverin ohjelmasta ja siitä sävelsin oman versioni. Tässä ruoassa on kunnolla makua ja potkua. Tehdään varmasti toistekin.
Tulinen hapanimeläkana

500g kanafileitä
öljyä
sipuli
muutama valkosipulinkynsi
2-3-paprikaa
(kurkkua)
1-2- purkkia ananasta mehuineen
cashew-pähkinöitä
inkivääritahnaa (tai tuoretta)
Sambal Oelek -kastiketta
soijaa
hunajaa 
n. 2-3 rkl tomaattisosetta

Leikkaa vihannekset ja kana valmiiksi. Itse en tykkää käyttää valmiita suikaleita joten leikkaan fileitä (vasten syitä tietenkin!) suikaleiksi. Paista inkivääriä ja Sambal Oelekia hetki öljyssä ja lisää kanat. Tässä saa todella varoa ettei mene ylikypsäksi. Eli nopeasti väri pintaan ja kanat pois pannulta. Laita pannuun lisää Sambal Oelekia ja inkivääriä, sipulit ja valkosipuli ja paista lähes kypsäksi. Paista paprikoita sipulin kanssa, mutta jätä hieman purutuntumaa. Heitä joukkoon vielä (kurkku), ananas ja mehut, tomaattisose, soijaa, hunajaa, pähkinät ja kanat. 
Olkkarin uuden tapetin kaveriksi ehdin vielä ommella yhden verhon. Sekin on, kuten tapetti, Laura Ashleyn mallistosta. Nyt on kello niin paljon, että äkkiä suihkuun kun vielä kerkeää! Keväistä viikonloppua!

4 comments:

  1. Suloinen raita-pallo-kukka yhdistelmä siellä.Henkii just sitä kukkaishattuisen englantilaisrouvan tyyliä;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Englantilainen maalaishenkinen rouvastyyli on lähellä sydäntäni :)

      Delete