Saturday, February 6, 2010

Chicken salad with halloumi


Tämän salaatin kehittelin päästäni yhtenä iltana ja se osoittautui menestykseksi. Sen juju piilee varmaankin kastikkeessa, joka on sweet chiliä ja kanan marinadissa, jonka teen aina itse.

maustamattomia kanafileitä
paria eri salaattilajiketta
paprikaa
säilykemandariinia
halloumia
sweet chili -kastiketta (itse tykkään eniten Spice Up! -merkkisestä)
marinadi:
noin 0,5-1 dl oliiviöljyä
1 limen mehu (sitruunakin käy)
n. ruokalusikallinen Dijon-sinappia
pippuria
loraus soijaa
1 tl suolaa
loraus hunajaa
tabascoa

Parasta tulee jos annat kanan marinoitua jääkaapissa yön yli. Valkosipulikin sopii tähän marinadiin ja lisäksi voi myös lorauttaa viinietikkaa joukkoon. Halloumi laitetaan salaattiin siis kuivalla pannulla paistettuna. Kanafileet leikkasin pitkittäin noin kolmeen osaan ennen marinoimista pakastepussissa. Kanat kannattaa paistaa melko kuumalla pannulla voi-öljyseoksessa. Lopuksi sweet chiliä päälle ja patonkia seuraksi. Kasvissyöjille salaatti maistuu varmasti ilman kanaakin.

3 comments:

  1. Nälkä tulee kuvaa katsoessa :D

    ReplyDelete
  2. Kuulostaa hyvältä! Pitänee kokeilla = )

    ReplyDelete
  3. Tämä oli kyllä hyvää.. Tulee itelleki nälkä salaattia muistellessa. Täytyy tehdä uudestaan joku päivä :)

    ReplyDelete