Thursday, May 8, 2014

Suklaisia pikkuleipiä

Ruotsalainen kaunotar Leila Lindholm on yksi suosikkini julkkiskokeista. Leila on luonut nimensä ympärille kokonaisen elämäntyylin ja häneltä on vasta ilmestynyt myös sisustuskirja. Omistan muutaman Leilan leivontakirjoista ja tämä resepti on peräisin kirjasta A Piece of Cake.
Suklaa-suolapähkinäpikkuleivät

125 g voita
1 dl ruokosokeria
1 muna
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaurahiutaleita
0,5 tl leivinjauhetta
0,25 tl suolaa
100 g tummaa suklaata
1 limen kuori
1 dl suolapähkinöitä murskattuna

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Hienonna suklaa ja sekoita se limen kuoren  kanssa taikinaan. Lisää lopuksi vielä murskatut suolapähkinät. Muotoile käsin taikinasta noin 5 sentin paksuinen pötkö ja kääri se esimerkiksi leivinpaperiin tai kelmuun. Pakasta taikinaa puoli tuntia. Leikkaa pötköstä noin sentin levyisiä kiekkoja ja paista niitä 180 asteessa keskitasolla 10 minuuttia. Paistoajan kanssa kannattaa olla tarkkana koska suklaa palaa helposti ja muuttuu kitkeräksi.
Pikkuleivät on kiva laittaa esille lasipurkkiin. Tällainen herkkupurkki olisi myös kiva tuliainen ja sopisi kyllä makujensa puolesta myös joululahjaksi. Niitähän on hyvä miettiä näin kesän kynnyksellä ;) Tuli  myös mieleeni taikinaa jäähdyttäessä, että näitähän olisi kätevä pakastaa taikinamuodossa ja paistaa aina kun mieli tekee tai yllätysvieraat saapuvat kahville. Toinen suosikkiversioni  pikkuleivistä on valkosuklaa-inkivääri. 
Viimeisessä kuvassa näkyy vilaus ihanasta Laura Ashleyn "Pantry"-nimisestä tapetista, jota harkitsen keittiiöön yhdelle seinälle. Keittiö on meillä tosi pieni ja hämärä pohjoisen suunnan vuoksi ja erittäin vaikea sisustaa viihtyisäksi. Kertaalleen sen jo tapetoinkin, mutta ahdistuin liian suuresta kuviosta pienessä tilassa niin paljon, että käytin hävettävän paljon aikaa sen poistamiseen. Näitä sisustusmokia sattuu aina silloin tällöin, mutta mitäs pienistä. 

2 comments:

  1. Leila leipoo....juu,ihastuttava.Ja kulissit sen keittiössä on niiin super ihanat.
    Itsetehdyt keksit on aina hyviä=)Minusta sinulla on aivan hurmaava keittiö.

    ReplyDelete