Thursday, May 29, 2014

Sisustuskuulumisia

Tällä hetkellä meidän olohuone on muutoksen alla. Tapetointi on vieläkin kesken, kun pihatyöt ovat vaatineet paljon aikaa näin alkukesästä. Olen koko tässä talossa asumisen ajan pohtinut miten tätä vähän poikkeuksellisen mallista olohuonetta pitäisi sisustaa ja nyt päädyin viimein tapetoimaan kaikki seinät. Alunperikin se oli mielestäni paras vaihtoehto, mutta ajattelin urakkaa liian suureksi. Nyt kun tapetointitaitoni ovat karttuneet ja löysin vihdoin mieluisan tapetin, uskalsin aloittaa urakan. 
Tapetti, jonka siis valitsin on Laura Ashleyn Pale Cranberry Henley Stripe. Välillä on ollut vaikeaa pysyä uskollisena omalle tyylilleen, kun ihania kuvia erilasista kodeista on nähtävillä nykyään joka tuutista. Kaiken ihanuuden keskellä pitää ihan keskittyä miettimään, että mikäs se minun oma tyylini pohjimmiltaan on. Sehän on englantilainen maalaishenkinen tyyli. Jaksan uppoutua tunneiksi vuosiakin vanhoihin englantilaislehtiin enkä kyllästy niihin koskaan. Jotenkin mielsin ennen Laura Ashleyn liian konservatiiviseksi, mutta viimein tajusin että sehän on niin minun tyyliäni. Hahaa. Ashleyllä on muuten tosi kiva blogi, jota pääset lukemaan tästä.
Ashleyn sisustuskuvista saa hyviä ideoita esimerkiksi värien valintaan. Niistä inspiroituneena päätin maalata tämän vanhan liinavaatekaappini lämpimän harmaaksi. Väri sopii ihanati yhteen tapetin kanssa. Ylemmässä kuvassa on samalla maalilla maalattu halpiskaupasta kolmella eurolla ostettu puukehys. Royal Horticultural Societyn verkkokaupasta saa tilattua aivan ihania kasviprinttejä, sieltä tämäkin ruusukuva on ostettu. Valikoimaa on ihan mielettömästi ja myös vihannes- ja hedelmäaiheisia kuvia löytyy. Ne sopisivat ihanasti keittiiöön.
Meidän pienessä kodissa täytyy olla todella luova, että säilytysratkaisuista saa toimivia. Kellarissa meillä on paljon tilaa, mutta ei jaksa aina lähteä sieltä hakemaan tavaroita. Niinpä meillä on useampikin hylly kiinnitetty seinälle katon rajaan ja nostettu niihin säilytyslaatikoita. Coloresta saa tilattua tosi nättejä jättisuuria säilytyskasseja eri kuoseilla. Niissä säilytän esimerkiksi vieraspeittoja, leluja, kenkiä jne. Olohuoneen harmaassa kaapissa meillä on kaikki liinavaatteet ja pyyhkeet. Tässä talossahan ei perinteisiä säilytyskaappeja ole, joten ne on kaikki pitänyt kehittää itse. Viimein tavarat alkavat olla järkevilla paikoillaan, niin että ne saa nopeasti esille ja takaisin paikoilleen.

1 comment:

  1. Kiva lukea tämmösiä sisustusajatuksia,eikä vaan valmista tuunausta.Vaikka tykkään niitäkin täältä sun blogista lukea.Niin on tunnelmallinen ja iiiihana tämä teidän koti=)

    ReplyDelete