Thursday, January 16, 2014

Kotiäidin arki

Minkälaista on kotiäidin tavallinen arki? Mielestäni siinä mielessä helppoa, ettei tarvitse miettiä työelämän paineita ja aamut ovat ihania kun ei ole kiire töihin. Kerrankin on myös energiaa panostaa kotiin enemmän ja suunnitella kaikenlaisia projekteja. Tietysti se on sitten eri juttu ehtiikö niitä oikeasti toteuttaa. 
Toisaalta se voi olla myös henkisesti välillä raskasta, koska melkein väkisinkin sosiaalinen kanssakäyminen muiden aikuisten kanssa vähentyy. On välillä otettava itseään niskasta kiinni, ettei jumitu neljän seinän sisälle liian pitkäksi aikaa. Saattaa olla myös turhan paljon aikaa miettiä omia tuntemuksia eli tarkkailla omaa vointia, joka voi jo itsessään saada synkistelemään. Ainakin jos on vähän turhankin analysoivaa sorttia niin kuin minä.
Tässä yhden tavallisen päivän tunnelmia:
Herätys aamulla kahdeksalta. Fridalla on tänään tarhapäivä, joten ollaan Emilin kanssa kahdestaan. Tulet takkaan ja villasukat jalkaan. Kuppi kahvia ja yksi leipä. Näitä pieniä hetkiä yksin todellakin arvostaa.
Pöö! Aamu-uninen äiti. Pikameikki ja kahvin hörppimimistä Empun vielä nukkuessa. Jos aamulla on menoa, niin illalla suihku ja tukan kuivaus. Ei mitään toivoa, että rupeaisin siihen kahdestaan vauvan kanssa. Vähän hiuspuuteria päähän ja viiden minuutin meikki. Muuten en aina jaksa meikata, mutta nyt on ehdittävä 9.40 neuvolaan.
Tämän hetken suosikit: BB-voide, Benefitin vaaleanpunainen pikapiristys silmien alle (erittäin tärkeää pienten lasten äideille voin kertoa), poskipunaa ja Diorin luomiväripaletin kakkumainen rajausväri silmiin. Ja tietysti vielä ripsari ja kulmakynä. 
Tähtibody name it.
Sitten kuuluukin jo pientä älinää makkarista ja pikkumies liittyy seuraani. Nopea vaipan vaihto ja imetys. Vaatteet päälle ja menoksi. Matka neuvolaan menee puolijuoksua, koska taas meillä tuli kiire.
Raikasta lounasta neuvolareissun jälkeen ja mikä parasta Emil nukkuu taas. Vihanneksia, kananmunia, salaattijuustoa ja ihanaa tomaattisipulisalsaa, jossa on mausteena etikkaa, öljyä, suolaa, sokeria  ja pippuria.
Pikainen Kyöstin ulkoilutus. Kaikkia palelee, joten äkkiä takaisin sisälle lämmittämään mökkiä. Seuraavat pari tuntia pestään pyykkiä ja juodaan lisää kahvia. Järkkäillään tavaroita paikoilleen ja katsellaan vähän telkkaria jos ehditään ennen kuin lähdetään hakemaan isosisko hoidosta. 

No comments:

Post a Comment