Saturday, January 30, 2010

Five o'clock tea

 

Sairastellessa on ollut aikaa surffailla netissä ja haaveilla kaikesta kivasta mitä tehdä tulevaisuudessa. Yksi pitempiaikaisista haaveistani on ollut järjestää ystävieni kanssa teehetki englantilaiseen tyyliin: teeleipiä, skonsseja, pieniä leivoksia, haudutettua teetä, jääteetä jne. 

 

Esikuvanani teeharrastuksessa on ehdottomasti San Franciscolainen teehuone Crown and Crumpet. Jos ette ole tutustuneet kyseiseen ihanuuteen kannattaa käydä katsomassa heidän sivujaan.
 

Tarjolla pitäisi ehdottomasti olla perinteisiä englantilaisia kurkkuleipiä ja niiden seurana esimerkiksi katkarapu- ja munasalaattileipiä. Onko teillä kokemuksia tällaisista herkuista? Jos on niin olis mukava kuulla vinkkejä onnistuneisiin teekutsuihin!


3 comments:

 1. Sain joulupukilta Afternoon tea-iltapäivän teehetkikirjan. Sen innoittamana tilasin teeastiaston netistä. Naapurin Annin kans on jo yhdesti teehetkeä vietetty. Oli kyllä tosi hyvää kun haudutti oikeen kannussa. Pienenä me just Annin kans tehtiin yhestä mun leivontakirjasta monesti Seikkailijan teeleipiä. Nam. Pitää kyllä ehottomasti järjestää semmosetki kemut, joihin tekee tuosta kirjasta jotain hyvää teen kanssa nautittavaksi.
  Nuo vihreät paahtoleivät näyttää aika pelottavilta :) Tuossa eka kuvassa.
  Crown and Crumpet, ooh ja voih.

  ReplyDelete
 2. Täytyypä käydä kattoon sitä kirjaa netistä. Mäki oon tehny aina sillon tällön teeleipiä Leila Lindholmin kirjan ohjeella. Ihan älyttömän hyviä ovat kyllä...

  ReplyDelete
 3. Hei, mä asun Ausseissa ja täällä, kuten Englannissa muna-salaatti leivät ovat jokapäiväisiä. Mukavan maun saa, kun lisäät aika hyvän annoksen majoneesia muna sörsseliin ja hiukkasen curry jauhetta. Maistele aina välillä että tuntuu sopivalle sinulle itsellesi. Majoneesia on yleensä niin paljon, että munat on ihanassa pehmessä majoneesi pilvessä,kuoheita. Toivottavasti osasin ilmasta.

  ReplyDelete