Thursday, January 7, 2010

Flowers to cheer me up


Joskus kun on vähän huono päivä täytyy keksiä jotain piristystä. Minun kohdallani se tarkoittaa usein tuoreita kukkia... Täällä Helsingissä kukkien valikoima on kyllä huimasti parempi kuin Oulussa ja hinta-laatu-suhdekin enemmän kohdallaan. Kaukana ollaan kuitenkin Köpiksen kukkatarjonnasta. Siellä myytiin kukkia kadulla vielä marraskuussakin ja valikoimat olivat vähän eri luokkaa kuin täällä meillä päin. Harmi, ettei niitä voinut tuoda mukanaan!

Oletteko muuten samaa mieltä siitä, että täällä Helsingissä on todella vähän kivoja sisustusliikkeitä? Tai ainakin sen tyylisiä joista minä pidän... Kalliita design-tuotteita löytyy kyllä, mutta jos haluaisin ostaa Cath Kidstonin, Ricen tai Green Gaten tuotteita niin netistä ne täytyy edelleenkin tilata. Vai olenko jotenkin onnistunut ohittamaan kaikki hyvät kaupat?

8 comments:

 1. En tiedä Helsingin sisustusmarkkinoista, mutta Suomessa ylipäätään on aika tylsät tarjonnat. Kallis Design on aina paikkansa ansainnut, mutta kun tarjonta kautta linjan on joko "kliinistä, hajutonta ja mautonta" tai sitten sitä yltiöromanttista tekovintagea, niin minua se ei ainakaan inspiroi. Ehkä täällä on markkinatkin aika pienet, joten se karsii persoonallisia liikkeitä pois?

  Eksyin tänne blogiisi jostain ja tykästyin ilmeeseen. Kiitos kivasta vaihtoehdosta blogimaailman syövereissä!

  ReplyDelete
 2. Joo ei täällä mustakaan mitään kamalasti sellasia kivoja sisustusliikkeitä oo. Mokosta tykkään:) http://www.moko.fi/

  ReplyDelete
 3. Mokon minäkin muistan! Täytyykin lähteä joku päivä käymään siellä.. Harmi, ettei niillä ole enää liikettä Kampissa. Tuntuu, että nykyinen liike on muka niin kaukana vaikka eihän se edes ole.

  Täällä Helsingissä sisustusliikkeiden tyyli on yleensä aika harmaa-valkoinen. Haluavatko kaikki tosiaankin kotiinsa vain niitä turvallisia vaihtoehtoja..? Vai ovatkohan ne yrittäjät sittenkin niitä turvallisuuden perässä menijöitä...

  ReplyDelete
 4. Jatkan vielä omaa jaaritteluani: Moko minullekin tuli mieleeni, mutta en jostain syystä sitä maininnut. Ilmeisesti Mokon liikkeitä on karsiutunut viime aikoina muutenkin. Olisiko osoitus siitä, että ei kannata...?

  Sisustusalalla työskennelleenä tiedän, että sisäänostajat ovat varovaisia, mutta kyllä se maahantuojienkin tarjonta on aika ankeaa.

  Liikkeet saavat tulonsa isosta volyymista, jolloin kannattavampaa on tarjota sitä perustavaraa. Itse kyllä huomasin, että erikoisemmatkin tavarat menevät kaupaksi, mutta huomattavasti hitaammin ja varastoissa seisottaminen ei ole kustannustehokasta. Ihmiset ovat myös todella arkoja tekemään hankintoja, jotka poikkeavat "standardeista" (joskus se oli se 2+3 istuttava sohvaryhmä, nyt varmaan löhöilydivaanisohva?).

  Värivaihtoehtoja esim. sohvan kankaaseen halutaan katsoa (niitä pitää olla) mutta tuttu ja turvallinen perusväri kuitenkin lopulta valitaan ja siksi niitä kangasvaihtoehtojakaan ei sitten ole kauhean paljon tarjolla.

  Uskon, että sama perussyy on taustalla sisustustavarankin kohdalla. Huonekaluliikkeisiin sitä sisustusroinaa jossain kohtaa ei paljon edes haluttu sisään ostaa, koska se on nappikauppaa, syö energiaa ja vaatii tilaa. Tästä yritin vääntää kauppiaan kanssa, mutta perusasenne oli niiin tiukassa...

  ReplyDelete
 5. Mulla on ainaki vaikea uskoa, että Moko ei kannattais koska täällä on niin vähän vaihtoehtoja. Voi kyllä olla, että Kampin ostari ei ollu kuitenkaan paras vaihtoehto. Täällä pääkaupunkiseudulla on niin paljon asukkaita ja tosi paljon turistejaki eli luulis että jos jossain niin täällä kannattaa. Sen tyyppisiä sisustusliikkeitä, joita tänne kaipaisin, on kuitenkin muualla Suomessa.

  Aika paljonhan täällä tarjonta jakaantuu krääsään ja designiin - mitään siltä väliltä on hankala löytää. Varmasti tosiaan aika paljon on siitä kiinni, että yrittäjät haluaa pelata varman päälle. Köpiksessä oli kyllä aivan ihania liikkeitä! Sen tyylisiä kun tännekin sais lisää. Kiitos kiinnostavista kommenteista Junikan!

  ReplyDelete
 6. Minäkin olen niitä kiinostavia sisustusputiikkeja nähnyt monilla paikkakunnilla: Rovaniemellä, Oulussa, Tampereella, Lahdessa... suuri osa niistä on hävinnyt ajan myötä :-/. Osa hyvinkin nopeasti. Lahdessa oli Mokokin, ei ole enää. En tiedä miksi hävisi ja mihin.

  ReplyDelete
 7. Tuo on kyllä ihan totta ja pätee varmasti lähes tulkoon kaikilla aloilla. Pari ensimmäistä vuotta on aina uudelle yritykselle vaikeita ja suurin osa niistä valitettavasti kaatuukiin.

  Tuntuu, että usein noiden liikkeiden taustalta ehkä puuttuu ammattimaista osaamista tai ideoiden loppuun viemistä. Tai sitten Suomessa sen tyyppiset liikkeet, jotka menestyvät Ruotsissa tai Tanskassa, ovat vasta tulossa. Täällä tullaan aina hieman perässä ja ehkäpä asiakaskunta alkaa vasta nyt olla valmis tuhlaamaan kotiinsa :)

  ReplyDelete
 8. Siitä, kun olin alalla, on jo yli kymmenen vuotta. Silloin kotiin ei todellakaan panostettu. Tai panostettiin ostamalla auton hintaisia sänkyjä ja se oli siinä. Niin ja osamaksulla niitä standardin mukaisia sohkakalustoja.

  Mua pidettiin hulluna, kun raahasin omaan kotiini mummolan funkisrähjät. Siis todelliset rähjät, vuosikymmeniä halkoliiterissä ja vinttikomerossa marinoituneet klohmut mööbelit. Se ei ollut vielä silloin in, mutta ei mennyt monta vuotta, kun se jo oli in.

  Poikkesin just Lahdessa ja totesin, että ne pari viimestä mielenkiintosta sisustusputiikkia oli hävinny ja tilalle tullut valkoista tekovintagea tai tyylihuonekalujäljitelmää myyvää liikettä. Toisessa myytiin tosin Cath Kidstonia ja Green Gatea (mun makuun liian "tehtyjä").

  En tiedä onko Suomessa tosiaan osaamisesta pula: perustetaan liike tekemättä perusteellista suunnitelmaa, eikä osata tehdä tarvittavia muutoksia markkinatilanteen mukaa? Ei olla valmiita tekemään töitä yötäpäivää ja vähän päällekin, eikä varauduta siihen, että homma saattaa olla pitkään kitkuttamista, eikä sillä välttämättä koskaan rikastumaan pääse. Uskon, että isoin juttu on kuitenkin se, että ei uskalleta olla omaperäisiä, vaan kopioidaan valmiita, jossain menestyneitä ideoita. Asiakaspalvelu on myös monessa liikkeessä täysin hukassa ja se on iso asia!

  ReplyDelete